Nyheter 2014:

 

Et år uten valper og utstilling, bare masse kos og babytilvenning.

Planer for 2015 er på vei straks. :)

 

 

 

 

Nyheter 2013:

 

 

 

 

24.feb:

Vilja (Heart Rock Call Me), Noah (NUCH Icefern It's Like That), Trym (Casein's Blue Cashmere og Hayley (NUCH SEU(u)CH Blue Satin Keep Looking At Me) har alle blitt øyelyst fri!! Glad for det!! :) :)

 

8.feb:

Alt går bra med Hermine, hun er i superform og kondisjonen er på vei tilbake. :)

Vilja (Heart Rock Call Me) er HD-røntget med aller beste resultat: A!! :)

 

 

17.jan:

Hermine mistet dessverre valpene sine, hun fikk en infeksjon i livmoren som gjorde at hun fødte de alt for tidlig. Mest sannsynlig var det en død valp som forårsaket infeksjonen. Hermine får antibiotika og er i kjempefin form, og det er det aller viktigste nå, selv om det var utrolig trist å miste valpene..

 

 

Nyheter 2012:

 

 

Den gamle nyhetssiden finner du her!

 

24.desember:

 

Riktig god jul til dere alle sammen!!

 

 

 

25.august:

På Trondheim Hundefestival, dagen etter sin toårsdag får Noah CERT og blir dermed Norsk Utstillingschampion på første forsøk etter lovlig alder! Nå kan han titulere seg for NUCH Icefern It's Like That!! Han blir beste hannhund og slår sin mor om BIR-BIM, og til slutt blir han BIG-3 for rasespesialist Laurent Pichard!! Hayley blir beste tispe og BIM, Vilja blir 2.beste tispe med CERT og Hermine får CK og blir 5.beste tispe. :)

 

 

 

24.august:

"Valpene" fyller 2 år!!!

Gratulerer Nemi, Elle, Chanel, Lille-My, Hermine, Brutus, Alfonso, Birk og Noah!!

 

Sommeren 2012:

Det ble en rolig sommer med nesten ingen utstillinger, hundene fikk svømme og kose seg, Hayley trente til apportprøven (som hun ikke fikk delta på pga. at hun var høyløpsk, men vi prøver igjen til neste år). På spanielspesialen i Trondheim stilte jeg ingen hunder, Vilja var eneste som deltok og ble 4.beste tispe fra juniorklasse. Første utstilling ble spanielspesialen til avdeling Østfold i slutten av juli, i øsende regnvær. Noah ble 2.beste unghund med CK, og Hayley fikk CK ble 4.beste tispe.

 

   

 

 

20.mai:

Club Show i Unterhaching, Tyskland på vei hjem igjen. Noah fikk excellent og ble 2.beste unghund med res.CERT igjen for Christina Daniels, Sverige, Vilja fikk excellent og ble 3.beste junior (og med flotte ord fra dommer Susan Young, UK, med beskjed om å stille for henne igjen når hun hadde lagt på seg litt), Hermine var sliten og var vanskelig å stille opp og ville ikke løpe på sitt beste, men fikk excellent og flott kritikk! Hayley fikk excellent og slo til med å vinne en stor championklasse og fikk dermed tysk CERT for Susan Young!! Det var veldig gøy at mor og sønn fikk hvert sitt CERT for rasespesialist fra rasens hjemland!! Etter utstillingen (som var ferdig 20.30!!) overnattet vi på et hotell langs Autobahn i Tyskland og startet dagen etter på turen hjem gjennom Danmark og Sverige, etter å ha vært på veterniærjakt i utrolig varme Hamburg (veterinæren på WDS var umulig å få tak i), og for å få komme hjem måtte hundene ha ormekurstempel i passet sitt. En særdeles hyggelig dame i skranken hos veterinær Kotzian hjalp oss, helt gratis, og vi kunne endelig starte på turen hjem!! :)

    

 

 

 

19.mai:

Club Show i Anif, Østerrike. Denne dagen stilte vi bare Noah og Vilja, de to andre fikk fri. :) Noah fikk excellent og slo til med å vinne unghundklassen med CERT for hannhunddommer Susan Young, UK!! Utrolig stas!! :) Vilja fikk excellent men ble ikke plassert. Chanel fikk excellent og ble 3.beste unghundtispe. Tispedommer var Kari Granaas Hansen, Norge.

 

   

 

 

18.mai:

Verdensvinnerutstilling i Salzburg Østerrike! Med over 200 cockere påmeldt, hvor 4 av de var våre. :)

I tillegg var det veldig morsomt å se igjen Chanel (AJCH Icefern I Believe I Can Fly) som bor i Østerrike, en veldig pen tispe som fortsatt likner veldig på sin mor (hun het Lille-Hayley i valpekassa). Vi startet å kjøre onsdag 16.mai og var fremme i Østerrike på torsdagskvelden. Litt forsinket så siste finish på pelsen ble gjort i all hast (dessverre). Men utstillingen gikk veldig bra for vår del, alle 4 fikk excellent, i tisperingen ble det delt ut mye very good og good.  I tillegg ble alle 4 plasserte i sine store klasser!! Vilja var først ut og ble 4.beste junior i en kjempestor juniorklasse, dette var hennes voksendebut så vi var veldig fornøyde med henne. Så var det Hermines tur, helt naken klarte hun å slå mange flotte unghundtisper og ble 3.beste unghund!! Så var det Noahs tur, han ble 2.beste unghund med reserve-CERT!! Hurra!! Til slutt var det Hayleys tur i en stor og meget bra championklasse, også hun var nedrøytet men endte opp som 4.beste champion! En utrolig flott dag med mange inntrykk (å stille hund i Europa er ikke helt likt som her hjemme...) og vi traff mange trivelige mennesker. Hannhunddommer var Carlos Seavich, Argentina og tispedommer var Rudi Hübenthal, Norge.

  

  

 

 

21.-22.april:

Hayley og matmor deltar på apportkurs i regi av NSK avd. Trøndelag, på Stjørdal, med dyktige instruktører fra retriever-miljøet (Toller). Vi deltar på viderekomnegruppa og Hayley viser at små, søte cockere også kan jobbe hardt. Hun leverte varene så nå er det bare for matmor å trene enda mer. :)

 

31.mars:

Lille-My (Icefern In These Arms) reiser til Tromsø, det er med tungt hjerte matmor sender fra seg sin hjerteknuser, men tilbakemeldingene om at alt går strålende fint og at hun koser seg med skiturer og masse kos er veldig beroligende. :) 

 

6.mars:

Noah (Icefern It's Like That), Hermine (Icefern Ice Ice Baby) og Lille-My (Icefern In These Arms) har alle sammen utmerkede hofter, de er røntget med A alle 3!!

 

12.februar:

Vilja (Heart Rock Call Me) ble BIR og BIG-valp!  Hayley fyller 5 år.

22.januar:

Vilja (Heart Rock Call Me) ble BIR og BIG-4 valp på Boxerklubbens valpeshow på Ler i dag, dommer var amerikansk cocker-oppdretter Line Haugen (La-Faja)! Vilja ble som vanlig flott presentert av deleier Kristian! Grattis!! :)

 

        

 

8.januar:

Gladnyheter fra Østerrike igjen, Chanel (AJCH Icefern I Believe I Can Fly) har tatt to CERT fra unghundklasse!! "Bare" 4 igjen til det Østerikske championatet!! Hurra!! :) I tillegg har jeg snoket litt rundt på spanielklubben i Østerrikes hjemmesider, og funnet ut at Chanel er 3.beste cocker i Østerrike i 2011! Kjempegøy!

 

7.januar:

Ny nyhetsside! Den gamle finner du link til øverst på siden her, en oppsummering av 2011 finner du under her. :) Nytt år = nye muligheter og nye spennende planer. ;) Det er bare å følge med!

Hayley (NUCH SEU(u)CH Blue Satin Keep Looking At Me) har blitt nummer 4 på NKK's rasekonkurranse i 2011! Gratulerer til vinneren Ch. Doggygarden's Coco Chanel, og til nummer to: Ch. Casein's Campania (far til våre ungdommer!)!! Vi venter enda på den offisielle cockertopplisten (men uoffisiellt ser det ut til at Ch. Doggygardens Coco Chanel har vunnet den og, med Ch. Casein's Campania som nummer to, våre ligger nok litt lengere ned på listen).. :)

 

 

 

Oppsummering av 2011:

 

   

             Alle hundene samlet på en gang!                                            Mia og Trym, julaften 2011.

    Fv: Mia, Trym, Hayley, My, Hermine, Vilja og Noah

 

   

Noah og julegaven Bamse                                                 Vilja i Selbu  

 

I desember er det utstillingsfri, hundene koser seg med å løpe mye løse i skogen. Jeg deltar på STBK's årlige juleavsluttning i Selbu, har med meg Hermine, Noah, My og Vilja. Vilja og Noah deltar i sokkeapportkonkurranse, og begge henter inn alle sokkeapportene til meg, enda ingen av de kan apportkommando! :) Hermine sosialiserer seg med andre hunder, og My koser seg. Noah deltar også på hundesprint, med middels resultat men 100% innsatsvilje! :D 

Julen blir feiret i Trøndelag med fri fra jobb, turer i skogen, sofasløving og masse god mat på både to- og firbeinte. På nyttårsaften er ingen hunder redde heldigvis, og kan luftes uten reaksjon på rakettene.

 

Hayley (NSCh Blue Satin Keep Looking At Me) BIS-jaktmerittert

 

 

    

Hayley (NUCH SEU(u)CH Blue Satin Keep Looking At Me) BIR og BIG, Noah (Icefern It's Like That) CERT og BIM

 

I november stilles Hayley (NUCH SEU(u)CH Blue Satin Keep Looking At Me), Noah (Icefern It's Like That) og Trym (Casein's Blue Cashmere) på Orkdal Hundeklubbs utstilling, 10 minutter hjemmefra. Herlig med kort reisevei! Noah vinner juniorklassen med CK og Trym vinner åpenklassen med CK, i beste hannhundklassen trekker Noah det lengste strået og blir beste hannhund med CERT! Trym blir 2.beste hannhund med res.CERT! Hayley blir beste tispe, og møter sønnen Noah til BIR-BIM. Hayley blir Best I Rasen (BIR) og Noah blir BIM. Gruppefinalen er stor, med hunder fra både gruppe 7 og gruppe 8 tilstedet, retrieverne er også med, så jeg blir kjempeglad allerede når Hayley blir plukket ut blandt de 4 beste! Så blir hun stående igjen til slutt og vinner gruppen!! Det er andre gang på rad i Norge at Hayley vinner gruppen!! Hurraaa!! :D

Vilja (Heart Rock Call Me) blir 2.beste tispe på Orkdal Hundeklubbs valpeshow, kun slått av tispen fra Haugbråthens som ble BIS! Dagen etter blir Vilja BIR og res.BIS på valpeshow på Løkken!!

På utstilling i Frösön i Sverige blir Hayley Best In Show-jaktmerittert blandt mange flotte og høyt premierte hunder! På Norsk Vinner-utstillingen på Lillestrøm får Noah og Hermine excellent (Hermine uten et strå pels på kroppen) i store juniorklasser og Hayley får CK i en enorm og flott championklasse.

 

                  

       Hayley (NUCH SEU(u)CH Blue Satin Keep Looking At Me)                   Vilja (Heart Rock Call Me)

 

I Oktober dro jeg og Ida V. på jentetur til Sundsvall og den internasjonale utstillingen der. Jeg hadde med meg Hayley (NUCH Blue Satin Keep Looking At Me), og Ida hadde med seg Alvin (Travis Goosberry Fool). Vi overnattet på en liten plass laaangt inne i de svenske skoger, som tatt ut av en skrekkfilm der vi kom i stummende mørke. Leligheten var derimot kjempefin og stor, og eierne av campingen veldig hyggelige. Hayley slo til igjen med å bli beste tispe med Cert og dermed ble hun Svensk Utstillingschampion! Hun fikk også CACIB og ble BIM. Slått av storvinnende Ch. Line Sam A Hug For Piece. Det ble en fin tur hjem igjen på årets første snødekte veier.

Mia fyller hele 9 år, og Trym fyller 3 år. Jeg deltar på kynologikurs i regi av NKK region Trøndelag, veldig lærerikt!

Vilja (Heart Rock Call Me) stilles på sitt første valpeshow, og blir BIR og BIG-2, med en kanonkritikk fra dommer Vanja Sliwa (kennel Winton)!! Kristian gjør en god jobb med Vilja!

Årets nedtur kom også i oktober, Hayley ble øyelyst, og det ble funnet en bitteliten prikk på hennes venstre øye. I Norge blir det avlsstopp, i Sverige kunne hun vært avlet på med den diagnosen hun fikk, mot at hun hadde blitt parret med en fri hannhund. For Hayleys del har det ingenting å si, hun vil ikke merke noe til den (mest sannsynlig), men veldig surt å ta henne ut av avl.. Jeg har fått bekreftet fra 3 forskjellige øyelysere at diagnosen ikke har noe å si for hennes avkom, de kan avles på om de lyses fri (og om alt annet er bra selvsagt ;) ). I tillegg ble jeg anbefalt å øyelyse på nytt hos en ECVO-diplomat i 2012, pga hennes alder (5 år) og det at hun ble frilyst av samme øyelyser 3 år gammel kan det hende at prikken bare er en ufarlig prikk, om den ikke forandrer seg i løpet av 1 år, så da blir vi nok å gjøre det. To av hennes avkom er allerede øyelyst fri, Noah og Nemi, i tillegg skal Hermine, My, Elle og Chanel øyelyses i løpet av 2012. Fingers crossed!! :)

 

 

   

Kristian Løvbugt og Elle (Icefern I'll Be Missing You) går bruksspor!

 

I september var det nok en gang utstillingsfri måned. Spanielklubben arrangerte spanieltreff på Sona camping i Nord-Trøndelag, jeg tok med meg Hayley, Noah og Hermine + Kristian L, Elle og Vilja. Det var et vellykket treff med mange flotte spaniels med eiere og masse morsomme aktiviteter både for de på fire bein og oss på to bein. :) Hundene fikk gått bruksspor og de løp hundesprint, vi mennesker deltok i rebusløype uten hund, og hadde det sosialt og trivelig på lørdagskvelden.

 

 

Hayley (Ch. Blue Satin Keep Looking At Me) BIG på NKK Tromsø!!

 

   

             Noah tar imot Vilja                                         Chanel (Icefern I Believe I Can Fly)

 

I august får vi en kjempenyhet fra Østerrike! Chanel (Icefern I Believe I Can Fly) har fått tittelen Østerriksk Juniorchampion, og blir dermed oppdrettets første champion, under 1 år gammel!!

Jeg reiser til Finland og henter vårt nyeste tilskudd til kennelen, Vilja (Heart Rock Call Me), som deleies sammen med Kristian Løvbugt. "Valpene" fyller 1 år den 24.august, og 4 dager senere tar både Hermine (Icefern Ice Ice Baby) og Noah (Icefern It's Like That) stor-CERT på kennelklubbutstillingen i Tromsø, for spanielspesialist!! Noah blir 2.beste hannhund og Hermine blir 3.beste tispe, begge plassert bak championer!

Men ingen kunne slå mamma Hayley (NUCH Blue Satin Keep Looking At Me) som ble beste tispe, Best i Rasen og gikk henn og vant gruppe 8 på samme utstillingen!! Oj det var morro å bli ropt opp som gruppevinner på en NKK-utstilling!! :D I BIS-finalen var Hayley supersliten, en biltur på 125 mil en vei uten annet enn tissepauser, og en natt i bilen utenfor utstillingen er rimelig tungt både for to- og firbeinte, i tillegg til at det øsregnet hele dagen frem til gruppefinalen startet, så det ble mye burligging for hundene, så det ble ingen plassering (BIS-dommeren har satt opp Hayley til 2.beste tispe 12 mnd. gammel, med masse skryt på NKK-utstilling før). Det morsomste var at Hayley selv er født bare et steinkast unna utstillingen, så det var ordentlig på hjemmebane for henne. :) Lille-My var på besøk hos sin tidligere familie, og storkoste seg. :)

På Elverumutstillingen blir Hayley 3.beste tispe bak to andre championer. I tillegg passet vi Brutus (Icefern I Like To Move It) hele sommeren, en herlig hannhund med flott temperament som skled rett inn i flokken og rutinene igjen, til tross for at tre tisper hadde løpetid da han var her. :) Vi startet opp blodsportrening med "valpene" og alle (inkludert Brutus) syntes det var supergøy, og viste store talenter!

 

   

Brutus (Icefern I Like To Move It)                                Noah (Icefern It's Like That)

 

 

      

Datter (Hermine) og mor (Hayley) i farta på NSK avd. Trøndelags utstilling.

 

I juli arrangerte NSK avdeling Trøndelag vår årlige utstilling med cockerspesialist som dommer, Noah (Icefern It's Like That) ble 2.beste hannhund med res.CERT! Hermine (Icefern Ice Ice Baby), debuterte i en stor juniorklasse, hun fikk Excellent og ble 2.beste junior med en flott kritikk. Hayley (Ch. Blue Satin Keep Looking At Me) slo til og vant en fin championklasse, og ble 2.beste tispe, slått av tispen som ble BIS-2, BIS-veteran og som ble Norsk og Svensk Champion dagen etter. :)

I Østerrike debuterer Chanel (Icefern I Believe I Can Fly) i voksenringen med å bli beste junior! Elle (Icefern I'll Be Missing You) får Excellent og finfin kritikk på NKK's utstilling i Trondheim for rasespesialist.

 

Nemi (Icefern It Feels So Good)

 

Juni var nok en rolig måned, jeg var en tur i Drammen, der jeg hilste på Nemi (Icefern It Feels So Good), som var supersøt og som kunne mange morsomme triks, hun var veldig lik Lille-My og Hayley!

Ellers var vi ikke på noen utstillinger. I Finland ble det født en blue roan tispe....

 

 

  

                Noah (Icefern I'ts Like That)                            Hermine (Icefern Ice Ice Baby)

 

I mai deltok Hermine (Icefern Ice Ice Baby), Noah (Icefern It's Like That) og Elle (Icefern I'll Be Missing You) på sitt siste valpeshow, Hermine ble BIR og BIG-4, Elle ble 2.beste tispe, bak sin søster pga pelsmengde.. Og Noah ble BIM.

9 måneder og 5 dager gammel stillte Noah i juniorklassen, og ble beste hannhund, BIM med CERT!! Kun slått av sin championhalvsøster, Ch. Casein's Rioja. :D Elle debuterte med Excellent.

 

     

Noah, Hermine & My                                                   Hayley              

 

I april var det rolig her, påsken ble tilbragt hjemme i Skaun, og våren kom endelig til Trøndelag!

 

      

Trym (Casein's Blue Cashmere)                Elle (Icefern I'll Be Missing You)          

 

I mars deltok Hayley (Ch. Blue Satin Keep Looking At Me) og Trym (Casein's Blue Cashmere) på Matchsshow på Melhus. Første gang i ringen for Hayley etter valpekullet, og hun storkoste seg! Hayley og Trym vant sine "matcher" helt til de møtte hverandre i semifinalen. Der trakk Trym (flott vist av Kristian Løvbugt) det lengste strået og gikk til finalen. Der ble han plassert som BIS-4! På valpeshowet ble Elle (Icefern I'll Be Missing You) BIM. På Drammen Hundefestivals valpeshow ble Nemi (Icefern It Feels So Good) BIR og BIG-4!

 

Nemi (Icefern It Feels So Good)

 

I februar debuterte Chanel (Icefern I Believe I Can Fly) i valpeshowringen i Østerrike, med Very Promising flere ganger. Hayley ble 4 år gammel.

 

I januar debuterte valper fra Hayleys (Ch. Blue Satin Keep Looking At Me) kull i valpeshowringen. I Trøndelag ble Noah (Icefern It's Like That) BIR, BIM og BIG-4 på to valpeshow, Hermine (Icefern Ice Ice Baby) BIR og BIG-4 på det valpeshowet hun deltok på, Elle (Icefern I'll Be Missing You) BIM, slått av broren Noah.  I Follo ble Nemi (Icefern It Feels So Good) BIR og BIG-2!!

 

     

     Chanel (Icefern I Believe I Can Fly)                                         Hermine (Icefern Ice Ice Baby)

                                                                                                    & Noah (Icefern It's Like That)

 

 

 

 

Icefern.Com © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

tlf: 0047 95772778

kennel@icefern.com

www.icefern.com