Nyheter:

 

 

Siste nytt:

 

05.september:

Masse nytt siden sist!! Hayleys valper har blitt 1 år gamle den 24.august, masse gratulerer til Alfonso, Brutus, Birk, Noah, Elle, Hermine, Nemi, Chanel og My! Chanel har blitt Østerrisk Juniorchampion, oppdrettets første championat!! Og det før hun ble 1 år gammel! Hermine og Noah har tatt hvert sitt stor-CERT (NKK-cert nødvendig for å bli Champion i Norge), bare 1 år og 4 dager gamle! Noah har i tillegg tatt et res.CERT på Spanielspesialen i Trondheim for cockerspesialist og et CERT med BIM på Trondheim Hundefestival.

Kennelen er også utvidet med en import fra Finland, Heart Rock Call Me, Vilja til daglig, hun sameies med Kristian Løvbugt og bor til daglig i Trondheim sammen med han og Elle.                                      ------>

Vi har passet Brutus fra kullet hele sommeren mens familien hans var på ferie hjemme i USA, og Brutus ble fort en av flokken igjen, en herlig og glad hannhund!

Hayley gjorde oss veldig stolte på NKK Tromsø, der hun for spanielspesialist ble Best I Rasen med CACIB, og senere på dagen vant hun gruppe 8!!! Det var stort å løpe i BIS-finalen, vi ble uplasserte der, men de 4 som ble plasserte fortjente virkelig sine plasser! Hayley var sliten og ville ikke løpe så fint som hun kan, men det var gøy uansett.

 

 

 

 

 

22.januar:

Nytt valpeshow i da, Norsk Boxerklubb avd. Trøndelag med dommer Arne Foss (autorisert på rasen/allrounddommer). I dag fikk Hermine (Icefern Ice Ice Baby) debutere i ringen, og slo til med å bli BIR og BIG-4 i en stor flott gruppe 8! Bror-Noah (Icefern It's Like That) ble BIM. Morsomst med dagen var alle flotte kommentarer fra dommer om våre to småttiser, blandt annet at disse to kunne vunnet hvor som helst i landet. :D

Stort grattis også til Nemi (Icefern It Feels So Good) som ble BIR og BIG-2 på Follo Brukshundklubbs valpeshow i dag!! Grattis Nemi og Ingrid!!!

 

 

 

 

16.januar 2011:

I går var det valpeshow på Ler, arrangør var Norsk Chow Chow Klubb og dommer var Vibeke Paulsen, kennel Statesman (am.cocker).

Dette ble debuten til valper fra vårt kull, og de var så flinke så, 4,5 mnd. gamle. :)

Noah (Icefern It's Like That) ble beste hannhund, BIR og BIG-4!

Elle (Icefern I'll Be Missing You) og eier Kristian Løvbugt ble BIM!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.oktober.2010:

Mia tar bronsje i klubbmesterskapet i bruksspor i Selbu Trekk og Brukshundklubb sammen med Kristian. De vinner bronsjeplassen etter 3(!) superfinaler, først en finale sammen med dalmatiner Jubi og korthårscollie Jelly, så 2 superfinaler sammen med Jelly til slutt, hvor Mia i siste superfinale finner 3 gjenstander mer enn Jelly og vinner bronsjen. Gull til flatcoat-Ask og sølv til cocker-Tuva.

 

 

4.september.2010:

Trym tar CERT og blir BIM for dommer Ann-Christin Johansson, Sverige, på Steinkjer Hundeklubbs utstilling. BIR og BIG-3 går til halvsøsteren Hotsteps Catch Me If You Can -"Tingeling".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24. august.2010:

Hayley får 10 levende valper (+ 1 som var dødfødt), vi mister desverre 1 hannhund etter noen dager, men 9 herlige valper vokser opp, 4 hannhunder (2 orange roan + 2 rød/hvite) og 5 tisper (4 orange roan + 1 rød/hvit). Valpene er sterke og livskraftige, og Hayley en veldig flink mor med masse instinkter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.august.2010:

Hayley er nå i 7ende drektighetsuke, og har maks 2,5 uker igjen av drektigheta!! Hun har blitt tjukk og god, så det er valper inne i magen hennes, det er sikkert! :)

Forrige helg deltok vi i klubbmesterskap i blodspor i Selbu (STBK - ordinærprøve med 23 startende). Mia og Trym skulle gå av våre hunder. Mia gikk sammen med Kristian til nok en flott 1.premie, med super kritikk (blandt annet stod det: ..er kun opptatt av sporet. Er konsentrert og målbevist hele veien). Trym skulle gå sitt første prøvespor, og fikk dessverre rester fra en elgfest i starten av sporet sitt, elgene hadde ligget, gresset og vandret i sporets retning i starten! Så Trym brukte masse tid i starten til å utrede elgene, og da han kom midt i sporet var han varm (det var sol og veldig varmt i tillegg) og helt tom i hodet og vi

valgte å avbryte (han fikk spore til slutten ved litt hjelp fra sporlegger, og da

gikk han kjempefint igjen). Dommeren sa på premieutdelingen at det var synd

elgene ødela for han i dag, for han var en flink sporhund. :)

 

 

15.juli.2010:

Hayley er nå mot slutten av første trimester av drektigheten. Om hun er drektig vet vi selvsagt ikke enda, vi regner med å ta en sjekk hos veterinæren om en ukes tid. Men så langt har hun alle de tidlige tegnene i følge bøkene, lyserosa, struttende spener, fylt jurvev, kosete og klengete, fra parring og frem til nå har hun hatt meget god appetitt, i går var hun kvalm og kastet opp, og matlysta har blitt mindre. Så det er bare å fortsette å krysse fingre! :)

 

 

 

 

 

4.juli.2010:

Hayley blir BIS-bruks (og 5btk) for dommer Jostein Halvorsen på NSK avd. Trøndelags utstilling på Brundalen. Trym blir 5bhk på samme utstilling. Gratulerer til valpenes halvsøster Bianca (NUCh Casein's Rioja) med BIS!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.juni.2010:

Som det står på framsiden så er Hayley nå parret. Siden hun fikk løpetid akkurat samtidig med World Dog Show i Danmark, akkurat når alle erfarne oppdretter og hundefolk var bortreist, ble det veldig vanskelig å få parret henne med hennes først tenkte partner, Aladdin. De er begge nybegynnere, og prøvde iherdig å parre, men det var vanskelig for Aladdin å treffe, og de ville ikke ha noen innblanding, så etter mye prøving, bestemte vi oss sammen med Aladdins eiere på telefon fra Danmark, for å vente til neste kull med denne kombinasjonen. Heldigvis (!) hadde vi allerede bestemt hannhund til Hayleys neste kull, og

pratet med hannhundeier om det i sommer, så etter en telefon til Geir

på Casein (som var på vei hjem fra Danmark), dro jeg og Hayley 8 timer

i bil (hver vei) til Kodal og traff vakre Brutus, Ch. Casein's Campania, på

Hayleys siste stådag (ifølge blodprøven vi tok).

Så nå er det bare å krysse fingrene for at daten bærer frukter. :)

Mer om det under aktuelle kull (og planlagte kull).

Samtidig hentet vi Trym, som hadde vært på Danmarkstur sammen med

oppdretter Geir. Trym fikk Excellent begge dagene, og på Verdensvinner-

utstillingen ble han 4.beste hannhund i en god unghundklasse!

Tusen takk til Geir som stillte (og trimmet) han!! Og til Ingunn og Bjørn

som tok han med seg! :)

 

 

 

27.06.2010:

Da er Hayley parret, om alt går bra så blir det forhåpentligvis født valper rundt 28. august, og er klare til levering mot slutten av oktober (uke 42-43) Er du interessert i en herlig liten cockervalp etter friske, snille og høyt meritterte foreldre, så er dere hjertlig velkommen til å ta uforpliktende kontakt for en trivelig hundeprat. Mor og far har A-hofter, er øyelyst fri og valpene vil bli frie for sykdommen prcd-PRA (øyesykdom) gjennom sine foreldre som begge er gentestet frie, og vil aldri få sykdommen FN (dødelig nyresykdom) siden mor er testet fri. Farger som er forventet er orange roan og kanskje rød/hvit.

Vi har ingen krav om at dere drar på utstillinger eller konkurranser, men

ønsker et godt og trygt hjem til valpen, som inkluderer hunden i familien.

Om du ønsker å stille ut eller bruke hunden til noe annetså er det bare å

gi beskjed, så skal vi hjelpe så godt vi kan.

Ellers er vi selvfølgelig behjelpelig med pelsstell, treningstips osv.

kennel@icefern.com  

 

 

25.04.2010:

Beklager lite oppdateringer, men vi går enda (!) og venter på løpetiden.. I følge mine beregninger er hun enda innenfor sitt normale intervall, jeg hadde regnet med at hun fikk samtidig med Mia, men siden vi skilte Mia fra de andre to så har hun muligens ikke blitt så påvirket som hun vanligvis har blitt.. Men jeg regner med at løpetiden kommer snart, og da skriver jeg det med en gang på hjemmesiden. :) Valpekjøpere som lurer på noe (leveringstid osv) kan gjerne sende meg en mail så skal jeg svare så godt jeg kan. Siden sist har Trym vært i Bergen og blitt nummer 1 i unghundklassen med HP på NKK Bergen, for en dommer som kun gav 4 CK og det var 29 som møtte opp.. Hayley var ikke med. Og i går på Sunndalsøra vant han unghundklassen med CK og ble 2.beste hannhund,

med masse godord fra dommer Chris Laverty. Hayley fjaset seg til CK og

4.beste tispe (fjasingen tyder på at løpetiden er nær, men nå tør jeg ikke

håpe mer..). I dag hadde vi ikke meldt på men holdt oss hjemme i finværet.

 

09.03.2010:

I dag fikk Mia løpetid! Og da regner jeg med at Hayley kommer etter

innen 1-2 uker (de har alltid hatt løpetid samtidig med 1-2 ukers

mellomrom)! Spennende!!

 

20.02.2010:

Tryms mamma Frida, NUCH Casein's She Bangs, er optigentestet

Normal/clear for prcd-PRA, noe som gjør Trym Normal/Clear gjennom 

sine foreldre!! 

 

 

              

12.02.2010:

Hayley ble 3 år gammel i dag, gratulerer med dagen til lillesnuppa vår! Dagen ble feiret med rått kjøtt, lek og kos. :)

Dagen før kom optigenresultatet fra USA, Hayley er Normal/clear for øyesykdommen prcd-PRA, noe som vil si at hennes valper aldri vil kunne utvikle sykdommen, og sammen med Aladdin vil valpene bli Normal/clear gjennom arv. De vil i tillegg bli Normal/clear for nyresykdommen FN, siden begge foreldrene er Normal/clear. 

 

 

 

 

31.10.2010:

Masse nytt på siden, nyhetsbloggen oppdatert for en stund siden, planlagte kull er oppdatert! Hayley og Trym har vært hos veterinæren og blitt røntget, øyelyst og testet etter alle kunstens regler, og har så langt vært superfriske begge to. :)

Spennende nyheter fra England, kullbroren til Hayleys forlovede har fått CC og blitt BIS på West of England Cocker Spaniel Club's Open Show!

Gratulerer til kennel Manchela!

Bilde: Hayleys forlovede, Manchela Born Blue (foto: Hotsteps). --->

 

 

    

24.12.2009:

God jul alle sammen!

Nå er vi på juleferie i nord-norge, hvor dagene er mørke og sola ikke dukker opp i løpet av dagen, det er kaldt og mye snø, og vi storkoser oss! :)

Trym feirer sin første jul sammen med oss og oppfører seg eksemplarisk, juletreet står i fred, og julepynten blir bare sniffet på. :)

Vi gleder oss til 2010, det blir et spennende år på flere måter! ;)

God jul til alle sammen igjen!

 

 

 

 

29.11.2009:

Så er utstillingssesongen over med Dogs4All på Lillestrøm som avsluttning, og det skal bli deilig med litt utstillingsfri! Hayley har igjen sluppet mage og brystpelsen, så nå får vi tid å spare frem til neste sesong, og Trym er jo bare året så han har bare godt av å modnes litt. :)

Til tross for lite pels fikk Hayley CK i en stor championklasse, og veldig bra kritikk fra dommer Karin Brostam-Berglund, og Trym ble 2.beste junior med HP (ingen juniorer fikk CK). 54 cockere påmeldt, og 48 som møtte opp.

Ha en fin advent alle sammen!

 

22.11.2009:

Denne helgen er det dobbelutstilling på Wången i Sverige, vi pleier å ta oss en tur dit, men i år bommet jeg på påmeldingsfristen.. Så vi ble hjemme og har storkost oss ute på jordene, og bruker helga på pelsstell i stedet.

Men Hayley og Trym sender en kjempehilsen og grattis til sin halvsøster Poccis på kennel Hotsteps (NUCh SU(u)Ch Casein's Caves of Bermuda) som ble svensk utstillingschampion på Wången! Grattis grattis!

 

 

08.11.2009:

I går var vi på utstilling i Orklahallen, dommer var Elena Tripoli Ukhabina fra Russland (og Italia). Meget trivelig og blid dommer foresten, som syntes vi hadde utmerket kvalitet på våre cockere. :) Det ble søskentreff på toppen av resultatlistene, Trym vant juniorklassen med CK og ble beste hannhund med CERT og senere BIM! Hayley debuterte i championklassen med å gi litt for mye innsats i ringen (full pinne og vel så det), men hun ble til slutt 2.beste tispe, bak søstersen NUCh Casein's Caves of Bermuda (Poccis, som også ble BIR og BIG-4, grattis Hotsteps!) Foto: Ingunn Morseth-->

 

 

01.11.2009:

Trym ble 1 år den 28.oktober, grattis med dagen lille Tjodalf!! :)

Tusen takk for alle gratulasjoner vi har fått i forbindelse med Hayley-payleys championat, både i gjesteboken, på mail og på sms!!! Det setter vi enormt stor pris på, klem til dere alle!! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 26.10.2009:

Utstillingshelg i Tromsø, lørdag (Tromsø Hundeklubb) ble Hayley 3.beste tispe og Trym ble 2. beste hannhund. Søndag (Norsk Kennel Klub) ble Trym 3.beste hannhund (1 plass bak certet begge dagene) og Hayley ble 2.beste tispe med CERT og res.CACIB og dermed ble hun Norsk Utstillingschampion!

Grattis til Ingunn på "Hotsteps", Aud-Jorun og Kjell-Ivar på "Blue Satin" og Borghild på "Show Them" med kanonresultater denne helgen!

 

 

 

 

 

17.10.2009:

I dag var det klubbmesterskap i bruksspor i Selbu Trekk og Brukshundklubb. 12 hunder stilte til start, jeg gikk med Hayley og Trym, mens Kristian og Mia gikk sammen. Klubbmester i år ble Tolleren Remus og fører Henrik, som hadde funnet flest pinner etter første runde. Etter en superfinale med knøtteting i sporet ble Hayley sølvvinner og Springeren Luna og fører Vidar fikk bronsjen! Mia og Trym kom på en delt 5.plass.

 

 

 

 

 

05.10.2009:

Mia fyller 7 år i dag!

Gratulerer med dagen snuppelura!!

Dagen ble feiret med karbonade i matskålene, mmm. :-)

 

 

 

 

 

04.10.2009:

Lørdag kjørte vi sammen med Ingunn og Brede fra Hotsteps ned til vikingskipet og NKK Hamar. Dommer var Kenneth Edh, Sverige.

Trym skulle endelig debutere i juniorklassen, selv om han enda er litt valpete i kropp og sinn. :)

Han gjorde en finfin jobb og ble nummer to i juniorklassen med HP og en fin kritikk (utdrag fra kritikken: "Rør seg med bra fraspark og godt humør") :D Hayley var helt spinnvill og hadde veldig vanskelig for å stå i ro (tro om hun tror hun enda er valp??), og ble nummer tre i åpenklassen.

 

19.09.2009:

Fortsatt utstillings- og prøvefri, like greit det for her i Trøndelag så regner vi bort...  Har vært på valpetitt hos kennel Hotsteps og sett nærmere på Tryms vakre halvsøsken, de var nydelige hele gjengen, jeg gleder meg til å se de vokse opp! Tusen takk for gjestfriheten Ingunn og Bjørn!  Trym har begynt å jobbe i barnehagen, i dag var han innom og hilste på seks 1-åringer som villige spanderte varmlunsjen sin på han (fiskekaker med grønnsaker). Gjett om de koste seg hele gjengen! :-)

                                           "A kizz for Donald" --->

                                            Foto: WeRK

                                                                                                                                                    

 

 

31.08.2009:

Her har vi utstillingsfri og nyter det å bare være tilskuer på utstillinger, bader og går i skogen.

Driver og oppdaterer Nyhetsbloggen men den er litt vanskelig med meg, og lar meg bare legge inn nytt innlegg i ny og ne, men jeg jobber med saken. :-)

Hayley var med meg på jaktkurs i Selbu i forrige uke (Trym var med som ivrig observatør), med instruktør Rigmor Schau. Hayley storkoser seg med jakttrening, så nå vet vi hva vi skal trene på med henne. Hun blir derfor å ta pause i sportreningen, og vi satser på å heller trene grunnleggende jaktlydighet og søksarbeid, mest for å se hva som bor i henne jaktmessig.

 

 

 

02.08.2009:

Vi avsluttet sommerferien med å stille ut Hayley i Sverige i dag på Jämtland/Härjedalens Kennelklubbs

internasjonale utstilling i Svenstavik.

Hayley ble 2.beste tispe med res.CACIB!!

BIR (+cert og cacib) til Ozzy Black Petrs og BIM (+cert og cacib og SU(u)CH) til

DKU(u)CH Dan L's Dollar Diva.  Grattis!

Gratulerer også til Elin og Line Sam Clever'N Handsome (Robin) med BIR-Valp!

Mer kommer i nyhetsbloggen når vi har fått pakket ut og ordnet etter ferieturen vår.

 

 

14.07.2009:

Trym vant klassen sin med HP og ble deretter BIR valp på Hälsinglands Kennelklubs utstilling i Alfta i Sverige!

BIM ble Tans &Tins Angeleyes Orange (Lucy).

Hayley ble nummer 2 i åpenklassen med CK, med en dommer som var nokså gnien på CK (vet ikke om en eneste HP ble delt ut heller).

Mer kommer i nyhetsbloggen etterhvert.

God sommer!!

 

 

 

06.07.2009:

Nyhetsbloggenoppdatert!

 

04.07.2009:

Blodsporprøve i Selbu, 27 oppmøtte ekvipasjer, 12 som fikk 0.premie, 1 som fikk 3.premie, 5 som fikk 2.premie, 9 som fikk 1.premie hvor 3 var med HP.

Mia fikk en finfin 1.premie sammen med Kristian som gikk blodsporprøve for første gang, og Hayley (som aldri har gått spor med prøvelengde, og som gikk helt tom i varmen ("superspeed" i sporet)) jobbet seg inn til en 2.premie, noe som jeg er veldig fornøyd med tatt i betraktning av alle som fikk 0 i varmen!

 

Grattis foresten til cocker-Pippi og Wenche, med 1pr., HP og prøvens beste hund!! Og til Cocker-Myrten og Anneli som kom fra Sverige og fikk med seg en 1.pr. og NVCH-tittelen hjem! Grattis!!

Pst: 5 cockere stillte til start, ingen av de nullet! :)

 

 

23.06.2009:

Nyhetsblogg Her!

 

22.06.2009:

Ny hjemmeside!!

 

 

 

Icefern.Com © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

tlf: 0047 95772778

kennel@icefern.com

www.icefern.com